In ons gezin waren er behalve onze 2 kinderen, ook altijd wel katten of honden aanwezig. Toen onze laatste hond, een Dog, gestorven was wilden we niet meteen aan een nieuwe hond beginnen. In die hondenloze zomer  waren wij met ons vieren op vakantie in Drenthe.

Op een dag zagen we een prachtige langharige hond in een kanaal zwemmen. Zijn lange vacht waaierde daarbij zo mooi uit en hij apporteerde van alles voor zijn baasje uit het water.

Mijn hart maakte een sprongetje; we bleven een tijdje vol bewondering naar hem kijken en raakten in gesprek met zijn eigenaar. Vroegen hem van welk ras deze hond was.

En ja, dat bleek dus een Golden Retriever te zijn…. 

Mijn man zag mijn enthousiasme en voelde de bui al hangen, hij probeerde de mogelijkheid van snel weer een pup, en dan wel een Golden Retriever pup, een beetje af te wenden. Dat is hem zo’n driekwart jaar gelukt. 

Het volgend voorjaar wilde ik niets liever dan zo’n prachtig pupje. Nu had ik in die tijd een erg mooie gerestaureerde Volkswagen Kever. Die was er niet alleen voor het mooie, maar ook bittere noodzaak met 2 kinderen ieder aan een andere kant van onze wijk op de verschillende scholen. Toen ik mijn voornemen lanceerde bij mijn man zei hij.. tja Joke een pup, dat komt niet zo goed uit financieel. Óf je zou je Kevertje moeten verkopen?! Dan zou ik de kinderen op de fiets naar hun scholen moeten begeleiden, en hij dacht niet dat ik daar zin in zou hebben.

Die avond was mijn Kever door mij verkocht, aan de overburen, die er al lange tijd op aasden. Centjes genoeg dus voor een pupje, een mandje en de verdere eerste aanschaf. Dolgelukkig was ik met het vooruitzicht eindelijk weer een hond in huis te hebben, en wát voor een hond. Hoewel ik nu mijn pupeigenaren met klem af zou raden een hond uit de krant te kopen, waren het toen wel andere tijden en onze Camilla van de Maarnse Meent was zeker geen miskoop al kwam ze via een advertentie uit de Telegraaf!

De schat is ruim 13 jaar geworden en bijna geen dag ziek geweest.

Toch besloot ik na bijna 2 jaar een golden aan te schaffen bij een goede fokker. Dat was Riet te Riele, die toen nog onder de Villa Gillesa’s kennelnaam een aantal nestjes gefokt heeft. Onze Chiara (Villa Gillesa’s Cinnamon Chiara) deed haar intrede bij ons in huis. Zij werd de stammoeder van onze kennel.

De kennel kreeg de naam Amity Hills. Amity omdat dat vriendschap betekent. Hills kwam van Hillegersberg, de wijk in Rotterdam waar wij lang woonden en waar onze kennel gestart is.

Wetende dat er in ons goldenras verschillende erfelijke afwijkingen kúnnen voorkomen, hebben wij altijd ons best gedaan goede gezonde lijnen met elkaar te kombineren en door een juiste selectie problemen te zien voorkomen. Echter, de natuur blijft de natuur en die gaat soms zijn eigen onvoorziene gang. Om dit doel zo dichtbij mogelijk te behalen fokken wij alleen met honden die aan alle eisen voldoen zoals gesteld in het Verenigings Fokreglement van de Golden Retriever Club Nederland en aan de eisen gesteld door de Raad van Beheer. Onze pupeigenaren worden altijd ruimschoots ingelicht zowel mondeling als via een informatiemap wat het met zich meebrengt om een golden retriever aan te schaffen, zowel op het gebied van de voeding, opvoeding als de algehele gezondheid van ons ras. Dit punt vinden wij erg belangrijk, wij als fokkers doen er naar eer en geweten alles aan om een gezonde golden te fokken maar de eigenaren moeten beseffen dat er van hun kant ook van alles moet en kan gedaan worden de hond gezond te houden, van lichaam en geest! Begeleiding vooral in het belangrijke eerste jaar staat bij ons zeer hoog in het vaandel.

Pupjes groeien bij ons op in de huiskamer tussen de andere honden, de kat en onze 2 papegaaien, wij bieden hen daarbij veel speel mogelijkheden aan. Zodra het weer het toelaat en de pupjes eraan toe zijn, maken wij een grote ren voor hen waardoor ze ook heerlijk buiten kunnen spelen en kennismaken met de andere geluiden en gebeurtenissen rondom ons huis. Jaarlijks organiseren wij een grote kennelreünie waardoor het onderlinge kontakt blijft. Wij vinden het erg fijn om op de hoogte te blijven van het wel en wee van onze hondekinderen. 

Amity Hills golden retrievers zijn sinds de oprichting op 7 maart 1989 de beste kameraden geweest van families door heel Nederland, Spanje, Duitsland, België, Amerika en Zuid Afrika. Wij hebben nooit tot hoofddoel gehad kampioenschappen te lopen met onze honden, liever deed ik gehoorzaamheidstrainingen en jachttraining. Maar dat wil niet zeggen dat wij nooit geshowd hebben, want wij willen uiteraard altijd graag weten of een hond Uitmuntend gevonden wordt door de verschillende keurmeesters. Soms werd niet goed begrepen waarom wij niet de behoefte hadden om met een mooie hond verder te willen showen dan een plaatsing. Maar helaas zit dat er voor mij niet in. Het showen gaat mij niet goed af vanwege een reumatische aandoening. Ik kijk er nu maar zo tegenaan dat een golden met een goed opgebouwde stamboom die  Uitmuntend met plaatsingen behaald op een show, in principe geen beter verervende  hond wordt door er een Kampioenstitel aan toe te voegen. Gezondheid staat bij ons wel op de eerste plaats bij het fokken met onze teefjes en reu  en daarover doen wij geen concessies.

Gezien het aantal tevreden pupeigenaren die na hun eerste golden van ons terugkomen voor hun 2e, 3e of 4e golden, voelen wij ons erg tevreden met wat wij opgebouwd hebben. Wij willen dan ook al die fijne hondenbezitters van ons heel hartelijk bedanken voor het door hen in ons gestelde vertrouwen!  Ook spreek ik de wens uit nog heel wat jaartjes met onze goldens samen te mogen genieten.

Bronze metal banner PSD-r-j-p